Home Cosmeteq Skincare (formerly known as Glyco Cream & Spirulina)

Kaedah Bayaran

Hubungi Kami

Servis Penghantaran

*********

*********

 

Visitors Counter

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2
mod_vvisit_counterYesterday0
mod_vvisit_counterThis week535
mod_vvisit_counterLast week3736
mod_vvisit_counterThis month2
mod_vvisit_counterLast month14458
mod_vvisit_counterAll days1026711

Online (20 minutes ago): 2
Your IP: 54.83.172.112
,
Today: Oct 02, 2014
BumiCyber Studio - Your Online Business Solutions
Cosmeteq Skincare PDF Print E-mail
Cosmeteq Skincare - Cosmeteq Skincare

SEKILAS INFO TENTANG `SKINCARE DI MALAYSIA - MENGAPA Glyco Cosmeteq ?

Pengalaman peribadi sebagai seorang pengedar produk kecantikan dan kesihatan.. terlalu banyak `skincare yang berada di pasaran.. dan bukan sesuatu yg pelik bila melihat `skincare terkemuka tiba-tiba ditarik balik atau diharamkan dipasarkan kerana mengandungi `hidroquinon', bahan kimia yang mengakibatkan pengelupasan dan kesannya negatif jika diamalkan secara berterusan, mampu menyebabkan kanser kulit. Bukan sekali kita melihat kebanyakan Pengasas produk akan lepas tangan dengan menjawab mereka hanyalah Pengedar, bukan pengilang dan jarang sekali Pengasa Produk pernah muncul di media untuk memberikan penjelasan bila produk mereka diharamkan. Malahan alasan yg sering diberikan - mereka di aniaya atau di sabotaj.

Apabila Pengasas lepas tangan, yang teruk dihentam adalah Pengedar-Pengedar yang hanya mendapat keuntungan 30%.. dan bila produk diharamkan di pasaran, kami sebagai peniaga, kehilangan sumber pendapatan..

Serik dgn produk tempatan dan hasil dari pencarian saya, melalui forum Cari, saya diperkenalkan oleh Datin Zakiah atau lebih dikenali dgn nama Kak Min dan produk Glyco atau nama nama baru Cosmeteq formula Dr Seager. Produk Cosmeteq diperbuat dari bahan semulajadi dan menggunakan kaedah Ayurveda. Sepanjang lebih setahun syikin bersama bisnes Glyco Cosmeteq, Alhamdullillah, ramai pelanggan berpuas hati dan mendapat perubahan wajah yg amat positif dgn cara yang selamat.


SENARAI HARGA PRODUK COSMETEQ


  • Cosmeteq Facial Cleanser 140ml - RM70.00
  • Glyco Refiner 5gm - RM27.00
  • Glyco Revitaliser 5gm - RM27.00
  • Glyco Refiner 15gm - RM85.00
  • Glyco Revitaliser 15gm - RM85.00


 

HARGA COSMETEQ SKINCARE  1 SET :-

PAKEJ 1 : RM120.00 (harga asal RM124.00)
(Facial Cleanser 140ml, Refiner 5gm , Revitaliser 5gm )

PAKEJ 2 : RM170.00 (harga asal RM178.00)
(Facial Cleanser (GFC), 2 unit Refiner 5gm, 2 unit Revitaliser 5gm)

PAKEJ 3 : RM228.00 (harga asal RM240.00)
(Facial Cleanser 140ml, Refiner 15gm, Revitaliser 15gm )



HARGA COSMETEQ REFINER & REVITALIZER :-

  • 1 unit : RM27.00 (5gm)
  • 2 unit Refiner / Revitalizer : RM52.00 (harga asal RM54.00)
  • 3 unit Refiner / Revitalizer : RM75.00 (harga asal RM81.00)
  • 4 unit Refiner / Revitalizer : RM100.00 (harga asal RM108.00)

 


KRIM GLYCO REFINER & REVITALISER mengandungi Alpha Lipoic Acid, dua jenis vitamin C dan bertambah dengan nutris-nutrisi yang lain yang membolehkan kulit anda nampak bagitu cantik. GLYCO dapat memperelokkan keseluruhan kulit wajah anda. GLYCO seuai dengan semua jenis kulit. Boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan, sebagai krim siang dan malam.

Cara Penggunaan:
Gunakan 2 kali sehari, pagi dan malam selepas mencuci muka. Boleh digunakan bersama dengan serum-serum & krim-krim Cosmeteq yang lain.

COSMETEQ Refiner Day & Night
Can be used for all skin type. (For smoother and healthier appearance)

•Skin looks fabulous. It improves the overall appearance and health of the skin. Counters allergic reactions. Fresher & fairer Skin.

REFINER contains Alpha Lipoic Acid, double action vitamin C and also fortified with other nutrients that makes your skin look fabulous. It improves the overall appearance of the skin, It is natural and non-toxic. Perfect for those who are prone to allergic reactions with other cosmetic products. Can be used for men & women, day and night.

Directions:
Apply 2 times a day, preferably after cleansing. Can be applied with other Cosmeteq creams & serums.


COSMETEQ Revitalizer - Enriched with protein - goat's milk & vitamins

REVITALIZER contains amazing nutrients like spirulina, goat's milk, aloe vera, 18 amino acids(proteins), vitamins, minerals and trace elements to enrich the skin with great health and rejuvenation. The skin feels soft and smooth like silk. The skin is naturally brighter, glowing and moisturized. The face appears supple, smooth, glowing and youthful.

Directions:
After cleansing, apply enough cream and gently massage on the face and neck in the morning and/or at night.

* Glyco Revitaliser 5gm - RM27.00
* Glyco Revitaliser 15gm - RM85.00


PRODUCT DESCRIPTION
********************


Cosmeteq Facial Cleanser - For Dry & matured Skin
• Wet the face, apply & massage for 2 minutes, Cleanse
• 10 years of research has proven that this cleanser can keep your skin perfectly youthful.
• It firms, moisturizes, softens & glows.
• Removes dead cells with soft but deeper cleansing.

Cosmeteq Refiner
• Can be used for all skin type. (For smoother and healthier appearance)
•Skin looks fabulous. It improves the overall appearance and health of the skin. Counters allergic reactions. Fresher & fairer Skin

Cosmeteq Revitalizer (Moisturizer)
• A product packed with nutrients to keep your skin wholesomely healthy.
• Enriches the skin with great health and rejuvenation. The skin feels soft and smooth like silk. The skin is naturally brighter, glowing and moisturized. The face appears supple, smooth, glowing and youthful.


Cosmeteq Facial Cleanser
- Detox - For Acne, Pimple and Problem skin
• Wet the face, apply & massage for 2-3 minutes, Cleanse
• 10 years of research has proven that this natural cleanser is undoubtedly one of the world's best cleansers for cleansing acne, pimple & problem skin. Keeps your skin perfectly healthy and youthful. Detoxifies, Moisturizes, & softens. Removes dead cells, bacteria and debris. Makes the skin healthier and fresher.

Sekiranya kengkawan menggunakan skincare jenama lain dan ingin mencuba Glyco Cosmeteq, disyorkan lakukan proses `Detox' dgn menggunakan set Acne & Pimple Trial Set.. hanya RM50.00 per set... Set ini juga amat sesuai utk mereka yg mengalami masalah jerawat..

PEMBERITAHUAN!


sebelum ni Cosmeteq dikenali dgn nama Glyco Lavish sehinggalah keluar notis kak Min, Tokey Cosmeteq tentang perubahan yg dibuat.. sila baca info di bawah ye..

Glyco Lavish News !! Notis dari Kak Min..

Kami akan mengeluarkan Glyco Cream Enhance , better known as Glyco Refiner dan Glyco Spirulina Enhance better known as Glyco Revitaliser. Formula dia much better drp cream yg asal.

G Refiner dan Revitaliser dipasarkan dalam 3 saiz :-

GLYCO CREAM digantikan --->> COSMETEQ REFINER
5GM - RM27.00 / 15gm RM85.00

GLYCO SPIRULINAdigantikan --->> COSMETEQ REVITALIZER
5GM - RM27.00 / 15gm RM85.00

GLYCO FACIAL CLEANSER (GFC) 14ML diganti --->> COSMETEQ FACIAL CLEANSER DRY TO MATURED SKIN 140ML - RM70.00


Ada customer yg tanya.. kenapa harga makin mahal.. menurut pihak cosmeteq, cost bahan mentah semakin tinggi.. jadi merEka takde pilihan selain dari terpaksa naikkan harga juga.. tapi kualiti Glyco ditingkatkan.. lebih `enhance' gitu.. kengkawan jangan risau.. Dr Seagar sentiasa pastikan produk Glyco @ Cosmeteq ni terus berkualiti seperti Glyco yg asal..

KRIM GLYCO REFINER & REVITALISER mengandungi Alpha Lipoic Acid, dua jenis vitamin C dan bertambah dengan nutris-nutrisi yang lain yang membolehkan kulit anda nampak bagitu cantik. GLYCO dapat memperelokkan keseluruhan kulit wajah anda. GLYCO seuai dengan semua jenis kulit. Boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan, sebagai krim siang dan malam. GLYCO TIDAK mengandungi Pelindung UV.

Cara Penggunaan:
Gunakan 2 kali sehari, pagi dan malam selepas mencuci muka. Boleh digunakan bersama dengan serum-serum & krim-krim Cosmeteq yang lain.



Ingredients:
Deionised Water, Cetyl Alcohol (and) Glyceryl Stearate (and) PEG-75 Stearate (and) Ceteth-20 (and) Stearate-20, Hydrolyzed Soy Protein, Sodium Lactate, Glycerin, Alpha Lipoic Acid, Octyl Methoxy Cinnamate, Cetearyl Alcohol Cetearyl Isononanoate, Octyldodecanol, Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone, Dimethicone, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmtate, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Etheylhexylglycerin, 4-n-Butyl Resorcinol, Titanium Dioxide, Allantoin BP, Menthol, Hydrogenated Castor Oil, Fragrance,


Kenapa Glyco Cream dah takde?

Glyco Cream ni kak min import dalam kuantiti yg byk dari Dr Joey terus dari Riyadh, dan pack semula di kilang Cosmeteq – Milik Dr Segar kat Malaysia ni. Memandangkan jarak dan pelbagai masalah yg Kak Min hadapi utk bawak masuk Glyco Cream dari Riyadh, dan hasil perbincangan dgn Dr Segar, maka terhasil Glyco Cream Enhance, yg pastinya lebih baik dari sebelum ni kan.. dan untuk makluman kengkawan, Glyco Spirulina dan Facial Cleanser memang Produk keluaran asal Cosmeteq, formula Dr Segar sendiri.

Korang mesti nak tau siapa Dr Segar plak.. syikin sendiri dah hadiri workshop yg Dr Segar conduct.. beliau ni memang minat dgn bidang kosmetik.. beliau minat dgn sesuatu yg semulajadi… Dr Segar tgk, kat Malaysia ni sebahagian besar pengusaha kosmetik tak tau apa yg ada dalam produk mereka.. bayar duit kat kilang, dan jadi pengasas.. jadi beliau nak bawa sesuatu yg baru kat dunia kosmetik Malaysia.. jauh beb dia belajar, sampai ke India, mendalami ilmu Ayurveda ~ Natural & Herbal.. pas tu utk kualiti, belajar kat Europe.. bila dah cukup ilmu baru dia balik Malaysia, bikin sendiri punya produk. Korang jgn tak tau, produk Cosmeteq ni, yg jual kat Malaysia, kebanyakan Klinik & Doktor kulit.. masa Workshop kat Menara Maxis aritu pun, salah sorang peserta, Doktor yg jual produk Dr Segar ni..

Jadi, kalau nak tau kenapa Glyco ni takde jual bersepah kat kiosk, kerana Kak Min takmo produk Glyco jadi no class punya barang.. dia sentiasa pastikan Dealer Glyco adalah org yg bertanggungjawab menjual dan advise customer dan Kak Min juga PANTANG DATO NENEK dgn org yg caras harga ni..


Klu korang nak baca lebih lagi tentang Dr Segar, baca le.. panjang lebar ni, cakap omputeh plak tu. Pandai pandai le korang pahamkan.. hehehe..

Sebelum syikin publish info ni kat blog, dah minta kak min review ulasan di atas.... ni komen dia.. kiranya boss bg greenlight utk publish info ni kat alam semesta

**kakmin**: hahahaha....class nko syikin
**kakmin**: i like....very natural
**kakmin**: kepala otak nko mmg bagus
syikin72: proceed ke mem
**kakmin**: bleh
syikin72 : aduh.. customer nak kejujuran je
**kakmin**: senang n very down to earth n menyakinkan
syikin72 : klu nak reka karangan confirm tak jadi
syikin72 : ha.. mem kata ok.. betul la tu
**kakmin**: betul tu...itu yg sepatutnya
syikin72 : duk ingat ingat kak min cite
syikin72 : gitu le kan
**kakmin**: mmg betul, cuma lately kakmin bz..insyaallah by hari raya selesai lah


GLYCO CREAM (GC) NOT 07123467K

GlycoCream merupakan krim muka yang dapat merawat kulit yang seringkali dilanda masalah jerawat, jeragat dan tona muka yang tidak sekata. GC jugak dapat menghilangkan kedutan halus, mengecilkan pori-pori, mengurangkan bintik-bintik hitam danbintik-bintik putih di muka, di samping menjadikan kulit kita bertambah halus,lembut dan gebu. Kandungan SPF15 di dalamnya dapat melindungkan kulit anda dari sinaran UV yang merbahaya. Sesuai untuk mereka yang berkulit normal atau kering.



GLYCO SPIRULINA (GS) NOT80401003K

Glyco Spirulina merupakan krim muka yang diperkayakan nutrien tambahan berbanding dengan Glyco Cream. Kandungan Spirulina di dalamnya memberikan kesan aktif yang pantas dengan daya resapan berbanding GC.Pemulihan kulit muka bermasaalah lebih cepat dgn penggunaan GS. Namun demikian kaedah mencampurkan kedua-dua produk ini dapat memberi kesanpemulihan yang lebih menakjubkan berbanding memakai GC atau GS sahaja. Terdapatpara pengguna yang menggandingkan pengunaan GC di malam hari dan GS di waktu sianghari sebagai krim asas (foundation)

Apabila menggunakan produk Glyco ini, anda TIDAK PERLU lagi membeli TONER, KRIM SIANG. KRIM MALAM, ANTI KEDUTAN, KRIM PEMUTIH, KRIM SUNBLOCK dan lain-lain. ProdukGlyco juga tidak sahaja boleh dipakai dimuka tetapi boleh dipakai di anggotatubuh yang lain seperti di bawah ketiak bagi menghindarkan badan berbaumenggantikan deodoran selain dapat memutihkan ketiak. GC juga selamat untuk disapukanpada luka-luka kecil dan gigitan serangga.


PENCUCI MUKA GLYCO (GLYCO FACIAL CLEANSER) MAL06100202K

Pencuci Muka Glyco membersihkan kulit anda secara mendalam sambil membuangsegala kotoran dan bahan kecantikan yang digunakan sepanjang hari hingga ke lima lapisan di bawahkulit anda . Ia meninggalkan kesan kelembapan walaupun selepas satu cucianseolah-olah anda menyapukan losyen ke kulit.

Formulanya membolehkan pencucian secara lembut namunberkesan tanpa meninggalkan rasa tegang seperti pencuci muka yang lain. Bahanyang diperkayakan di dalam pencuci muka ini amat bersesuaian untuk kulitkering, normal, berminyak juga yang bermasalah seperti jerawat mahupun kulitmatang. Ia membantu menegangkan semula kulit anda. Nutriennya membantu membersihkan, memelihara dan melembabkan kulit secara mendalam lantas mencerahkan kulit muka anda, Menegang, Memelihara, Melembab, Melicin, Mencerahkan.


PENCUCI MUKA (GLYCO FACIAL CLEANSER )

~> TIDAK mengandungi SLS (Sodium Laureth Sulfate) yang membolehkania meresap hingga ke 5 lapisan di bawah kulit anda. Sesuai utk kanak-kanak mahupun orang dewasa. Sangat lembut untuk digunakan olehseisi keluarga.

~> FC ini boleh juga dijadikan shampoo rambut dan mandian.

~> Secara relatifnya ia amat menjimatkan memandangkan ia boleh diguna pakai di serata tubuh badan tanpa kesan sampingan, mudah mudah dibawa kerana semua sudah ada dalam satu botol dan kompek.


GLYCO CREAM DAN GLYCO SPIRULINA

~> Kedua krim ini sesuai untuk semua jenis kulit tanpa mengira LELAKI atau WANITA.

~> Pada kebiasaannya selepas mencuci muka perlu menggunakan TONER,MOISTURISER dan SUN-BLOCK. Ia bertujuan menberi perlindungan kepadakulit anda tetapi krim Glyco telah diformulakan untuk mempunyaikesemuanya dalam satu sapuan.

~> Krim ini telah diformulakan mempunyai toner, moisturiser, pelindungsinaran matahari dan anti penuaan. Bermakna penjimatan MASA serasidengan golongan yang sibuk dewasa ini. JIMAT Wang kerana rejim laintidak lagi diperlukan selepas sapuan KRIM. Satu Krim telah mempunyaikesemua yang diperlukan tanpa mengira Siang atau Malam.

~> Glyco Cream boleh jugak disapu di bahagian lain termasuk di bawah ketiak (sebagai DEODARAN) lipatan-lipatan tubuh badan yang mengalami kehitaman akibat sel-sel mati yang tidak disingkirkan.

~>Glyco boleh disapu di luka-luka kecil seperti gigitan nyamuk atau luka akibat benda tajam.

~> Glyco TIDAK mengelupaskan kulit atau pun merosakkan kulit, bertindak merawat, melindung dan memelihara kulit ANDA.

~> Glyco telah didaftarkan dengan KKM. dikilangkan di kilang bertaraf
GMP serta mempunyai pengguna di serata dunia.


CARA PENGGUNAAN

1. Cuci muka bersih2 dengan menggunakan pembersih muka.

2. Lapkan muka dgn tuala atau tisu. Jgn gosok dgn kasar, hanya lap saja.

3. Sapukan glyco kat muka dan biarkan meresap dlm kulit anggaran 3 -5minit. Biler pakai Glyco, tak perlu lagi pakai toner, sunblock dan pelembab yg lain.

4. Sebelum tidur pun buat spt yg (1). Bila tidur pastikan lampu ditutup sbb kandungan chlorophyll didalam Glyco akan bertindak membaik pulih kulit muka bila keadaan tenang dan gelap.

4. Dlm masa 3 hari insyaallah pemakai akan merasa perubahan biler memakai glyco ini.


Review Syikin :-

Masa testimoni ni ditulis
(Jun 2006) umur saya masuk 36tahun.. muka dah naik byk pigmentation dan dah mula berbelak warna, tak sekata gitu.. garis penuaan pun dah mula muncul..huk huk.... tapi mana bleh nak lawan takdir kan.. kena plak saya ni memang dilahirkan tidak memiliki kulit yg halus mulus gebus.. mak dan kakak saya memang ada masalah jeragat yg ketara.. muka dorang nampak sgt sebab dorang cerah..untung saya ni mak lahirkan di bulan gelap.. jadi kulit saya ni taknampak le sgt jeragat yg tumbuh kerana tak berapa putih gitu..

Kisah GLYCO

klu produk local ni.. hehehe.. malas dan nak pakai.. sume dari satu kilang.. lepas satu satu produk diharamkan.. jadi mulalah pencarian utk skincare.. klu boleh nak yg simple dan bagus.. survey punya survey,kita pun baca le kat topik Glyco di forum cari yg kak min @ minahsaudi buka.. baca review, byk testimoni yg positif.. jadi tak salah mencubakan... yang penting kak min sendiri tau apa yg ada dalam produk yg dikeluarkan ni.. dan setiap persoalan customer mesti ada jawapan yang amat memuaskan hati.. very profesional.. dan syikin dah jumpa kak min in person.. memang aura positif dia kuat... perasaan yg sama bila saya berjumpa dgn Dato Azlina, Pengasas DCL.. dan saya memang percaya dgn instinct saya.. tanpa ragu-ragu saya dgn rela invest utk jadi Agent Glyco..


ketika review ni ditulis, dah 3 minggu pakai saya pakai Glyco, so far memang puashati.. dikombinasi pulak dgn Mior.. Alhamdulillah muka saya tidak lagi kusam.. cara penggunaan pun simple.. buat masa ni, saya sendiri memang guna, disamping mak dan kakak saya yang memang ikut je cakap saya..sebab dorang tau klu produk takde kualiti memang saya reject utk pakai dan jual.. utk makluman kengkawan, walau saya ni penjual, saya juga pengamal kebanyakan produk yg saya jual.. jadi saya nak yg terbaik utk diri sendiri dan juga customer serta rakan-rakan saya...

gambar ni lepas 3 bulan ber`glyco' dan `mior' ni, syukur kulit muka jadi makin fresh.. tak pakai foundation tebal pun takpe.. natural beauty gitu.. masalah tang jeragat.. kulit muka kering dan tak sekata semakin berkurangan. skrg ni nak kata lawa tu idok le.. kut kut ada yg kulit gebu mulus tulus tu tgk gambar ni, kata kita syok sendiri.. tak kisah le..


yg penting, Glyco ni memang superb.. menambah keyakinan diri gitu.. sekarang kulit wajahku tidak kusam lagi.